01
Eliseo Vila
President del Club Cecot d'Internacionalització.

Benvingut al Club Cecot d’Internacionalització!

El filòsof canadenc Marshall McLuhan va encunyar a mitjans del segle passat el terme "aldea global" per a descriure els canvis radicals que ha experimentat la nostra societat en matèria de comunicació al llarg dels últims cinquanta anys i motors d'un altre fenomen no menys transcendent: el de la globalització.

El món es fa cada vegada més petit, però al mateix temps més competitiu. I la forma de fer negocis ha canviat del tot. No ja de com els feien els nostres pares, sinó fins i tot de com els fèiem nosaltres quan érem joves. La internacionalització és una realitat en el dia a dia. I qui segueixi pensant que el terme afecta únicament als "exportadors" i "importadors" en el sentit tradicional s'equivoca. L’"aldea global" fa que el comerç de la cantonada hagi de competir obertament, no ja amb la botiga del davant, sinó via Internet amb ofertes procedents de tot el llarg i ample del planeta. La internacionalització s'ha convertit en qüestió existencial per a totes les empreses sense excepció.

Però el camí de la internacionalització no és fàcil. Les oportunitats de negoci s'han multiplicat. Però també s'han multiplicat els desafiaments. Les empreses del segle XXI han de obrir-se pas en un entorn de #VUCA (volatility, Uncertanity, Complexity, Ambiguity), acrònim encunyat en el món anglosaxó per definir la complexitat que caracteritza actualment el món dels negocis en el seu conjunt. Afrontar amb èxit exigeix, especialment de les empreses mitjanes i petites, eines necessàries, assessorament professionalitzat, i una mica més important encara: un entorn obert de companyonia i cooperació empresarial on poder compartir experiències i desenvolupar projectes en conjunt.

Aquesta interacció empresarial a bé de tots és el propòsit del Club Cecot d'Internacionalització: col·laborar com a col·lectiu a superar metes que individualment resulten difícils de superar. Les pàgines que segueixen exposen clarament què som, qui som, i què fem. Donem doncs la nostra benvinguda a tots els que se sentin identificats amb els nostres objectius i els convidem cordialment a ser part del nostre Club.