Formació: La compravenda internacional. Com actuar per a protegir els drets de l’empresa

12 d’abril de 2016 – Formació enfocada als problemes reals amb els que s’ enfronta l’ empresa exportadora o importadora en les seves operacions de compravenda.

DURADA TOTAL:

4 hores

OBJECTIUS:

 • Conèixer les actuacions per dotar de més seguretat jurídica les transaccions internacionals i per tant, reduir els costos de les operacions. Per a això és essencial conèixer per avançat quin règim jurídic és l’aplicable a les seves operacions, és a dir quins drets i quines obligacions té cada part i com actuar davant d’ un incompliment de contracte.
 • Anàlisi de les operacions de comerç internacional des de la perspectiva contractual distingint-la del pla logístic, duaner i fiscal.
 • Saber com es regula a nivell internacional una compravenda.
 • Conèixer les conseqüències jurídiques que poden tenir les teves actuacions en el marc d’ una operació de comerç internacional
 • Saber quines precaucions haig d’ adoptar per evitar litigis o minimitzar les conseqüències negatives.

CONTINGUTS:

 1. Introducció a la Compravenda Internacional.
 2. La Compravenda Internacional segons el Conveni de Viena de 1980.
 3. Aspectes pràctics de la formació del contracte.
 4. Obligacions del venedor.
 5. Obligacions del comprador.
 6. La transmissió del risc a les mercaderies.
 7. Drets i accions davant l’incompliment de l’ altre part.
 8. Responsabilitats de cada part en una compravenda internacional.

METODOLOGIA:

Metodologia activa i participativa que parteix de situacions reals i casos pràctics basats en l’experiència professional del formador i dels participants.

ADREÇAT A:

Responsables de export-import de l’empresa, personal dels departaments d’ import-export de la empresa així com personal del departament d’administració o financer que hagi de gestionar les operacions de comerç internacional.

PROFESSORA:

Asun Cirera . Advocada, diplomada en Comerç Exterior, assessora de Comerç Exterior de Cecot

Llicenciada en Dret i advocada en exercici amb despatx propi Terrassa. Especialitzada en contractació mercantil, contractació internacional i dret duaner. Diplomada en Comerç Exterior. Compta amb una àmplia experiència en l’assessorament i formació en comerç exterior i contractació internacional. Ha estat des el 1991 assessora de comerç Exterior de la Patronal catalana Cecot. Ha estat professora col·laboradora de la Fundació Politècnica de Catalunya i de l’ escola d’ Empresarials de la UAB i ha impartit cursos i seminaris en diverses patronals i cambres de comerç de Catalunya.

CALENDARI:

12 de Abril 2016

BENEFICIS DE LA FORMACIÓ:

És una formació enfocada als problemes reals amb els que s’ enfronta l’ empresa exportadora o importadora en les seves operacions de compravenda.

L’ experiència professional de la formadora permet saber els punts crítics als que cal prestar especial atenció.

Seminari d’ interès per a totes les persones de l’ empresa que han de gestionar operacions de comerç internacional a l’ empresa i necessiten un enfocament i una solució pràctica als seus dubtes.

A més de formar procurem donar resposta a les concretes necessitats d’ assessoraments de problemes reals que planteja l’ empresa durant la sessió.

Formació indispensable per a les persones que gestionen operacions de comerç internacional i per totes aquelles que ho estan relacionades d’ una o altre forma.

 

 

Comments for this post are closed.