Formació: Tractament fiscal de les operacions de comerç internacional

20 i 22 de Setembre de 2016 – El moviment internacional de mercaderies, ja sigui dintre o fora de la UE, te implicacions fiscals que tota empresa que gestiona operacions de comerç internacional ha de conèixer.

DURADA TOTAL:

8 hores

OBJECTIUS:

El moviment internacional de mercaderies, ja sigui dintre o fora de la UE, te implicacions fiscals que tota empresa que gestiona operacions de comerç internacional ha de conèixer.

Saber quins són els concrets impostos que graven les importacions, les exportacions i els intercanvis intracomunitaris, com funcionen aquests impostos i com es calculen les bases impositives sobre les que s’ apliquen és necessari per una bona gestió de les operacions.

En aquest seminari farem un repàs de quina és la problemàtica que ha d’ afrontar l’ empresa en relació als diferents impostos presents en les transaccions internacionals de mercaderies per tal d’ evitar incórrer en infraccions tributàries i puguem utilitzar les exempcions previstes en el cas d’ operacions especials.

Es tractaran tant les operacions comercials amb tercers països com les operacions intracomunitàries.

CONTINGUTS:

 • Funcionament de l’IVA en les operacions d’ importació i exportació.
 • Funcionament de l’IVA en les operacions intracomunitàries. Casuística
 • Aranzels de duanes en les operacions d’ importació: com i sobre quina base s’ han de calcular.
 • Aranzels de duanes a destí en les operacions d’exportació: què hem de tenir en compte de cara als nostres clients.
 • La utilització d’ àrees exemptes i règims duaners i fiscals especials.

METODOLOGIA:

Explicacions teòriques combinades amb exercicis i experiències pràctiques dels propis assistents i/o derivats de l’experiència del propi ponent per aprendre com fer per gestionar correctament les operacions.

ADREÇAT A:

Gerents de Pimes, directors comercials, directors d´exportació, directors de compres, directors de logística, personal de departaments d’exportació/importació i logística, comercials export, i, en general, tot professional que hagi d’ intervenir en la gestió d’ operacions internacionals o simplement interessat en aquesta disciplina.

PROFESSORA:

Asun Cirera

Llicenciada en Dret i advocada en exercici amb despatx propi Terrassa. Especialitzada en contractació mercantil, contractació internacional i dret duaner. Diplomada en Comerç Exterior. Compta amb una àmplia experiència en l’assessorament i formació en comerç exterior i contractació internacional. Ha estat des el 1991 assessora de comerç Exterior de la Patronal catalana Cecot. Ha estat professora col·laboradora de la Fundació Politècnica de Catalunya i de l’ escola d’ Empresarials de la UAB i ha impartit cursos i seminaris en diverses patronals i cambres de comerç de Catalunya.

CALENDARI:

20 i 22 de Setembre de 2016

BENEFICIS DE LA FORMACIÓ:

 • Conèixer les implicacions fiscals de les operacions de comerç exterior ens permet:
 • Gestionar les operacions de comerç correctament , evitar incorre en infraccions per simple desconeixement
  Millorar l’ eficiència dels processos administratius a l’ empresa.
 • Planificar correctament la logística de les operacions.
 • Aquest coneixement també ens ajuda a millorar els termes de col·laboració amb els nostres clients i proveïdors perquè sabrem quines implicacions i quins costos fiscals tenen per ells les operacions comercials que fan amb la nostra empresa.
 • A més a més podrem veure fins a quin punt és possible optimitzar els costos fiscals de les operacions a través de les àrees exemptes i els règims duaners o fiscals especials.
Comments for this post are closed.