Nova edició dels tallers per a la Internacionalització- Programa I-Pime

Aquest mes hem endegat una nova edició del Programa Tallers Estratègics per a la Internacionalització- IPIME

Durant la primera jornada, que va tenir lloc el passat 9 de setembre, les empreses assistents  van treballar la proposta de valor i el model de negoci per determinar si cal implementar, ajustar o reenfocar estratègies que els permetin consolidar la seva posició a l’exterior.

Per això l’empresa ha de reflexionar prèviament  sobre aspectes relatius a la dinàmica mundial del seu sector, de la competència , de les mesures adoptades fins avui  etc…

En aquesta edició les empreses tenen una  experiència exportadora contrastada, però  volen configurar les bases d’una posició  més consistent i de creixement en els mercats exteriors i preparar-se per als reptes  dels pròxims anys.

El programa s’estructura en quatre tallers de 7  hores cada un, al llarg de 12  setmanes, on l’empresa va construint juntament amb el consultor expert el full de ruta  que contempli de forma integrada l’estratègia internacional de l’empresa, i el pla d’implementació, sense oblidar els aspectes de comerç exterior, compliment normatiu i contractual que han d’alinear amb l’estratègia prèviament definida.

En aquest Programa,  el nombre d’empreses assistents està limitat a quatre, ja que durant les jornades es treballa de forma molt personalitzada la situació i problemàtica de cada empresa.

La concurrència  de vàries  realitats empresarials en el sí del Programa permet  accedir  a experiències i coneixements d’altres sectors o maneres de fer que aporten una valor inestimable, en línia a l’enfocament col·laboratiu que sempre hem defensat des de Cecot.

En paraules del President del Club Cecot Internacionalització, Eliseu Vila, afrontar avui amb èxit un procés d’internacionalització  “exigeix, especialment de les empreses mitjanes i petites, eines necessàries, assessorament professionalitzat, i una mica més important encara: un entorn obert de companyonia i cooperació empresarial on poder compartir experiències i desenvolupar projectes en conjunt.”

Comments for this post are closed.