NP – El sector del transport reclama un espai europeu lliure d’instrusisme

Els professionals del transport i la logística reclamen un espai europeu lliure d’intrusisme
El Gremi de Transports i Logística de Catalunya reclama al Govern una llei que impedeixi que transportistes d’altres estats membres operin a l’estat Espanyol amb salaris sota conveni i que adoptin mesures homòlogues a les adoptades per França i Itàlia.

Terrassa, 23 de setembre de 2016
El passat mes de juliol va entrar en vigor la Llei del salari mínim francès, coneguda com a Llei Macron, que afecta als treballadors desplaçats a territori gal pertanyents a empreses establertes en un altre estat membre.

A Itàlia també s’ha promulgat una llei semblant en la qual les empreses de transport que operin al país itàlic, igual que a França, han de designar un representant legal italià que serà qui actuï en representació de l’empresa davant les autoritats de control. Falta per veure com es documentaran els salaris dels treballadors desplaçats a territori italià.

Des del Gremi es considera que l’entrada en vigor d’aquestes normatives obliga a fer una reflexió per al transport nacional i a emplaçar al Govern central a crear les condicions perquè els drets de les empreses de transport estatals siguin respectats.

La Llei Macron a França, i la seva homòloga a Itàlia, estableixen l’obligatorietat de tots els treballadors assalariats desplaçats a aquests països a complir amb els salaris mínims. Això obliga a totes les empreses que realitzen transports internacionals, només de cabotatge en el cas d’Itàlia i, de cabotatge i amb origen o destinació a França, a disposar d’un representant legal, així com documentar que els salaris percebuts es troben en igualtat de condicions. Des del Gremi s’ha engegat un servei que facilita als agremiats afectats el compliment d’aquestes noves normatives.

Des del 22 de juliol, el transportista ha d’acreditar documentalment quin és el seu salari, que no podrà ser inferior al francès, així com el seu contracte de treball en el cas de transports a França.

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya,  està adherit a la patronal catalana Cecot, consta de 250 associats.

Gremi adherit a:
cecot

 

 

Comments for this post are closed.