Quines són les mesures de la UE com a resposta a les mesures adoptades per EEUU a les importacions d’acer i alumini?

La guerra comercial iniciada pels EEUU comportarà l’ augment d’aranzels a la UE per a la importació d’una llista de productes agrícoles, alcohol, tabac, tèxtil i metall.

Aquestes mesures s’han adoptat en aplicació de les regles de l’Organització Mundial del Comerç (OMC) que permet mesures de defensa comercial davant de l’incompliment d’ alguna de les parts.

Amb aquesta mesura la UE pretén obtenir un reequilibri comercial, malgrat sigui parcial,  de forma immediata respecte a les exportacions de la UE d’acer i alumini.

La idea és mantenir aquestes mesures mentre continuïn les mesures d’EEUU de conformitat amb l’Acord de salvaguarda de l’OMC i la legislació de la UE.

A banda d’ això, segons com finalitzi el procés d’ investigació iniciat a l’OMC, respecte a l’acer podrien haver mesures addicionals per part de la UE.

Quant a l’alumini la UE ja adoptat mesures de vigilància per a la importació d’aquest producte a la UE, per si cal dur a terme alguna actuació al respecte, amb l’objectiu de protegir el mercat europeu.

En el següent enllaç es pot consultar el Reglament de la UE i la llista de productes per partides aranzelàries afectats per l’impost addicional imposat per la UE a les importacions d’ origen EEUU.

Aquest gravamen addicional va del 10% al 25% segons els productes.

Podeu ampliar la informació clicant aquí

Comments for this post are closed.