Una delegació empresarial acompanya la consellera Chacón a Alemanya per participar a la fira més important del món d’indústria 4.0

La delegació ha participat durant la primera setmana d’abril a la fira Hannover Messe, l’esdeveniment més important del món en l’àmbit de la indústria 4.0 (amb més de 220.000 visitants i 6.500 expositors de tot el món) al mateix temps que mantindrà reunions de treball amb multinacionals líders d’aquest sector. Aquesta iniciativa s’engloba dins les activitats contemplades per l’eix estratègic d’indústria 4.0 del Pacte Nacional per la Indústria.

La missió, organitzada per l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Berlín, compta amb la participació d’una dotzena de startups, pimes, companyies i centres tecnològics catalans. Es tracta FEMA, Irontech Solutions, ISEE, MISATI, Wideum Solutions, Promaut, Sigma Industrial Precision, Steema Software, Tai Smart Factory, Tracktio, Eurecat i Leitat. Aquestes empreses estan ubicades fins divendres al pavelló de Catalunya a la Hannover Messe, habilitat per ACCIÓ, per presentar els seus productes i solucions als principals actors del sector, conèixer socis i nous clients, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals.

Presència catalana al bressol de la indústria 4.0

Les empreses catalanes que participen en aquesta missió són proveïdores de solucions tecnològiques perquè companyies industrials les incorporen a les seves línies de producció. Es dediquen a àmbits com l’Internet de les Coses (IoT), el cloud, la realitat virtual, el manteniment productiu, la sensòria o la robòtica col·laborativa, tecnologies que fan possible la transformació cap a un model de fàbrica intel·ligent per guanyar en rapidesa, sostenibilitat i flexibilitat.

A banda d’exposar els seus productes i solucions al sector, les empreses catalanes mantindran més de 150 reunions preagendades per ACCIÓ –en col·laboració amb la xarxa Enterprise Europe Network de la Comissió Europea, de la qual ACCIÓ en forma part- amb companyies industrials i tecnològiques que assisteixen aquesta setmana a l’esdeveniment. A més, participaran en una jornada per presentar les seves tecnologies a empreses alemanyes membres de l’entitat BME (Association for Supply Chain Management, Procurement and Logistics), que agrupa gairebé 10.000 pimes i companyies alemanyes que de manera agregada compten amb un volum de compra equivalent a la meitat del PIB del país.

Catalunya i la indústria 4.0

La participació de la delegació institucional catalana en aquest esdeveniment també té per objectiu reforçar el posicionament de Catalunya com un dels territoris del sud d’Europa amb més actius en l’àmbit de la indústria 4.0, amb una sòlida base industrial (que representa més del 21% del PIB de l’economia catalana) i un sector TIC en creixement, amb més de 15.700 empreses.

Igualment, Chacón es reunirà amb directius de l’empresa alemanya Schaeffler, que  compta amb seu a Barcelona. Dedicada a la producció de components i solucions per a la indústria i el sector de l’automoció, amb prop de 92.500 treballadors a escala internacional és una de les empreses familiars més grans del món.

Catalunya és un dels territoris més actius en l’àmbit de la indústria 4.0, amb una sòlida base industrial i un sector TIC amb més de 15.700 empreses.

Font de la informació: ACCIÓ

Comments for this post are closed.