14 d’abril – Oportunitats de negoci postcovid als Emirats Àrabs Units, l’Aràbia Saudí i Kuwait

Els Emirats Àrabs Units són el centre neuràlgic del Golf Pèrsic i la via d’accés a un mercat de 400 milions de persones, fet que el converteix en el mercat més gran de productes alimentaris de la regió. La logística és el punt fort del país, així i tot, falten els mercats en línia. En aquest camp hi ha oportunitats enormes, siguin compradors al detall o l’adquisició B2B.

Els Emirats Àrabs Units estan invertint fortament en els seus sectors d’infraestructura d’energia i serveis per diversificar-se. A més, presenten grans oportunitats per a les empreses catalanes de l’àmbit de les smart cities, ja que Dubai ha creat un programa de transformació a gran escala per esdevenir una de les ciutats més intel·ligents del món.

Aràbia Saudí busca diversificar l’economia, atesa la baixada de preus del petroli. L’energia i els recursos i les insfraestructures i la química i els plàstics en són els principals sectors per volum de negoci.

El país s’està obrint i fa créixer el sector de l’entreteniment i de l’alimentació gurmet i d’especialitat. Vol esdevenir una societat basada en el coneixement. La intel·ligència artificial i el big data són els camins a seguir.

Els productes catalans que més es venen a l’Aràbia Saudí són les peces de vestir, la perfumeria i cosmètica i els vehicles.

Kuwait està en procés de renovar el seu sector d’atenció sanitària. Els kuwaitians pateixen taxes elevades d’obesitat, diabetis entre d’altres. El Kuwait Development Plan, amb un pressupost de 100.000 M$, impulsarà la producció industrial per a una diversificació econòmica.

Aquesta sessió està inclosa dins del programa dels International Business Days – Focus Àfrica i Orient Mitjà d’ACCIÓ, que tindran lloc del 12 al 16 d’abril. A través de webinars i entrevistes amb experts, els International Business Days són una oportunitat perquè aprofundeixis en el coneixement dels mercats d’arreu del món i estudiïs la possibilitat d’introduir-hi el teu negoci.

Comments for this post are closed.