15 setembre- Sessió digital: País: L’Índia

L’Índia és un país amb gairebé 1.400 milions d’habitants i la sisena economia del món i està cridada a ser, juntament amb la Xina i els Estats Units, una de les tres potències mundials en termes econòmics en els pròxims anys. Pel seu dinamisme, aquest país ofereix importants oportunitats de creixement en diversos sectors. 
 
Els últims pressupostos per a l’any fiscal 2022-2023, fortament expansius, han centrat el seu augment en la despesa una vegada més en els projectes d’infraestructures, destacant fonamentalment les de transport ferroviari, carreteres i aeri. Donada la gran inversió requerida i la necessitat d’atreure experiència i el Know-how d’empreses internacionals del sector, el Govern de l’Índia està fent esforços per a incrementar progressivament la participació d’empreses privades en aquests projectes, fomentant els models PPP. També destaquen les oportunitats en el sector d’energies renovables. L’Índia és el quart país del món en capacitat instal·lada i cinquè en ritme d’instal·lacions anuals. Es tracta d’un sector madur però dinàmic i en plena transformació i modernització. L’aposta de l’Índia per les energies renovables és clara i decidida, amb l’objectiu d’aconseguir 500 GW de capacitat instal·lada en 2030. 
 
En els sectors industrials, destaquen les oportunitats per a modernització de maquinària (màquina eina, maquinària per a la indústria tèxtil, maquinària d’envasament i embalatge, etc.), així com les derivades de la forta demanda en el sector químic (hidrocarburs, química industrial, fertilitzants, etc.).

L’Índia és també un mercat en expansió per als béns de consum dirigits a consumidors millennials (34% de la població), tant en les seves grans ciutats com en les de tipus Tier II i Tier III, de grandària mitjana-gran. En serveis, destaca l’oportunitat que suposen els estudiants indis que decideixen estudiar cada any en l’exterior del país, per a les empreses que ofereixen serveis educatius. En el cas de béns de consum i serveis, haurà de tenir-se en compte que l’Índia és un país amb un baix PIB per càpita i gran dispersió d’ingressos. El preu és sovint la variable fonamental de decisió, i els béns i serveis de major valor afegit es troben a l’Índia amb un mercat de nínxol. 

Comments for this post are closed.