16 de juny – Webinar – Jornada projectes del sector ferroviari a Bulgària 2022

Jornada organitzada per ICEX España Exportació i Inversions i l’Oficina Econòmica i Comercial a Sofia on es proporcionarà a les empreses espanyoles la possibilitat d’accedir a informació sobre el programa d’inversions de Ministeri de Transports i Comunicacions de la República de Bulgària en el marc del Programa Nacional de Recuperació i Resiliència búlgar, el Programa “Connectivitat del Transport” (Fons de Cohesió) i el Mecanisme “Connectar Europa” (CEF).

L’objectiu d’aquesta jornada és facilitar el contacte entre les empreses espanyoles i els organismes búlgars perquè aquests coneguin de primera mà empreses espanyoles capaces de respondre als requeriments dels seus projectes. El webinar inclou reunions B2B.

El ministre de Transports i Comunicacions de la República de Bulgària, els responsables del sector ferroviari i dels programes de finançament del Ministeri de Transports i Comunicacions, el responsable de Finançament Europeu del Ministeri de Finances, representants de la Companyia Nacional de Ferrocarrils (BDZ), de la Companyia Nacional d’Infraestructures Ferroviàries (NRIC), i del metre de Sofia (Metropoliten AD), presenten les oportunitats de negoci en el sector ferroviari a Bulgària.

En el programa del nou govern búlgar (desembre de 2021), de conformitat amb les polítiques de la UE de transició verda i connectivitat, el desenvolupament de la xarxa i el servei ferroviaris figura entre les prioritats per a la ràpida modernització del país. A causa de la localització geogràfica de Bulgària en l’ES d’Europa, totes les línies ferroviàries principals del país formen part del corredor Orient-Aquest-Mediterrani de la xarxa TINGUES-T, que inclou els trams Vidin – Sofia – Kulata i Sofia – Plovdiv – Burgas/*Svilengrad (frontera turca). Segons el projecte de reglament del Mecanisme “Connectar Europa” 2021-2027, els trams Sofía – frontera sèrbia i Sofía – davantera normacedonia també formen part del corredor.

A més, per a compensar el retard en el desenvolupament de les infraestructures i fomentar l’ús del ferrocarril com a transport verd, el Ministeri de Transports i Comunicacions ha creat un ambiciós pla d’adquisició de material rodant amb la finalitat de millorar la velocitat i la comoditat d’aquest mitjà de transport. Segons l’esborrany disponible, el Programa “Connectivitat del Transport – 2021-2027” compta amb un finançament de 1.901,1 M EUR, dels quals 1.616 milions són fons europeus i 285 milions, fons nacionals. El Pla Nacional de Recuperació i Resiliència destinarà uns 500 M EUR per a l’adquisició de 80 trens de zero emissions, i preveu, a més, entre altres projectes, la implantació de ERTMS en la línia Ruse – Kaspichan (100 M EUR) i ERTMS a bord (63 M EUR).

Comments for this post are closed.