17 de gener – El món el 2022: Deu temes que marcaran l’agenda internacional

  • Data: Dilluns 17 de gener
  • Hora: De 12:00h a 14:00h
  • Inscripcions

El 2022 el món té més certeses sobre els desafiaments a què s’enfronta i és més conscient de la seva vulnerabilitat i interdependència. El futur és sempre incert, però la incertesa ara no és tant respecte el què, sinó sobre el com, el qui i, fins i tot, el quan. No és cap problema de diagnòstic. Sobren dades i conclusions sobre la transcendència del moment actual, i de les grans transicions en curs com ara la digital, la verda o la laboral. Tanmateix, la incapacitat per dur-les a terme de manera col·lectiva i inclusiva ens situen en un escenari de fractura.

El debat se centra a saber on són els límits d’una possible irreversibilitat, quin tipus de lideratge està més ben preparat o gaudeix de més legitimitat per pilotar aquestes transformacions, i quina és la millor fórmula per gestionar aquest procés de canvi amb els costos socials més baixos possibles.

I què fa que el 2022 sigui especial? Els avenços en matèria de vacunació haurien de garantir que en algun moment de l’any —potser més tard del que s’esperava inicialment— es pugui fer l’avaluació de danys i mirar endavant. Així doncs, un dels grans temes serà, enguany, la tan anhelada recuperació i tot allò que la pot frustrar (preus, tensions geopolítiques, males notícies en l’àmbit sanitari, etc.). En aquest procés d’arrencada post-pandèmica es farà evident que el món no solament avança a diferents velocitats, sinó que per a alguns col· lectius hi ha retrocessos, per exemple, en matèria de mobilitat, i crisis humanitàries. I una de les preguntes més recurrents que se sentirà aquest any serà si, arran del xoc de la pandèmia, hem après a afrontar els reptes globals amb més anticipació, ambició i solidaritat.

Comments for this post are closed.