19 d’Octubre | Webinar: Programa Mundial d’Aliments. Oportunitats de negoci per a les empreses espanyoles

  • Data: Dimarts 19 d’octubre (inscripcions fins el 17 d’octubre)
  • Hora: De 10:00h a 13:00h
  • Inscripcions

ICEX España Exportació i Inversions, en col·laboració amb l’Oficina Econòmica i Comercial d’Espanya a Roma, organitza aquest jornada virtual a fi d’informar les empreses espanyoles sobre l’activitat del Programa Mundial d’Aliments (World Food Programme; d’ara endavant, PMA), i les oportunitats de negoci que sorgeixen per a les empreses espanyoles proveïdores d’aliments i serveis en el marc de la seva activitat.

El PMA, l’organització humanitària més gran del món i receptora del Premi Nobel de la Pau en 2020, és un programa de l’Organització de les Nacions Unides que té com a missió combatre la fam i la malnutrició global, i que a més presta assistència a víctimes de desastres naturals i implementa accions que promouen el desenvolupament sostenible i el compliment per part dels governs dels Objectius de Desenvolupament Sostenible als qui secunda amb les seves accions.

Per a desenvolupar la seva activitat el PMA realitza adquisicions; l’organització s’estructura entorn de dues divisions (aliments i altres béns i serveis) que adquireixen tant aliments com béns i serveis per a distribuir-los globalment.

Segons les xifres de compra que ofereix l’última edició de l’Informe Anual Estadístic d’United Nations Global Market Plau (UNGM) 2020, el PMA és la segona agència de Nacions Unides amb major volum de compres, per darrere d’UNICEF. En 2020 el total de compres de l’agència va ascendir a 3.981,1 milions de dòlars (en 2019 van ser 3.637 milions de dòlars, dels quals el 47% van ser aliments i un 32% van ser serveis logístics i la resta diferents béns i serveis). Espanya ocupa com un lloc destacat com a país proveïdor del PMA a l’ésser aquesta la tercera agència amb major volum de compra a empreses espanyoles (aproximadament 10 milions de dòlars en 2019).

En aquesta sessió, que comptarà amb la participació dels responsables de les divisions d’aliments i béns i serveis del PMA, es facilitarà informació sobre l’activitat de l’organització en termes globals i sobre l’específica de totes dues divisions, així com sobre els seus procediments de compra i de registre per a proveïdors, orientant-se als participants en termes d’aprofitament de les oportunitats de negoci que poguessin sorgir.

Així mateix, les empreses que ho desitgin podran sol·licitar amb data límit dimecres 13 d’octubre, participar en una reunió virtual amb responsables sectorials del PMA, que tindrà lloc una vegada finalitzi la sessió. Es realitzarà un procés de selecció sobre la base de criteris d’adequació facilitats pel PMA.

Comments for this post are closed.