23 de febrer – Webinar: Oportunitats de negoci a Polònia, Txèquia i Eslovàquia

Són moltes les raons per considerar Polònia un país atractiu. La primera de totes és que té un mercat en expansió i una economia estable. D’altra banda, gràcies al seu mercat domèstic, amb més de 38 milions d’habitants, Polònia és, amb diferència, el principal mercat d’Europa Central. A més, la seva situació al centre d’Europa pot esdevenir estratègica i clau per a les comunicacions transeuropees, amb una població de 250 milions en un radi de 1.000 km.

República Txeca, país d’Europa central amb una superfície 78.866 km2, fa frontera amb Àustria, Alemanya, Polònia i Eslovàquia. Població: 10,5 milions de persones. La República Txeca atrau els inversors gràcies a la seva situació estable, baixa inflació, relativament baixos costos de mà d’obra i personal altament qualificat. Els sectors claus i prioritaris en aquest país són: automoció, aeronàutica, maquinària, Life Sciences, IT, nanotecnologies i shared services.

Eslovàquia, país d’Europa central amb una superfície 40.035 km2, fa frontera amb la República Txeca, Hongria, Polònia i Ucraïna. Població: 5,4 milions de persones. És un dels líders a nivell mundial en el sector de l’automoció; la producció anual de vehicles s’acosta a més d’un milió de cotxes. Altres sectors de gran importància al país són: maquinària, química, electrotècnica, fusta, alimentació, aeronàutica i SCC (shared service centres).

Ponent: Michal Chabasiewicz, Director oficina d’ACCIÓ a Varsòvia.

Comments for this post are closed.