25 de novembre – Webinar – Estratègies d’entrada al mercat alemany – Sector cosmètic

En aquesta sessió coneixeràs estratègies d’entrada al mercat alemany per a empreses del sector cosmètic. Et presentarem el mercat alemany de la cosmètica i consumer health, t’informaràs sobre les particularitats dels diferents canals de venda i descobriràs les millors estratègies d’entrada a aquest mercat.

Alemanya és el mercat líder en cosmètica natural a Europa i el segon al món, després dels Estats Units.

El sector de la cosmètica (Beauty & Personal Care) a Alemanya va generar un volum de negoci de 15.019 milions d’euros l’any 2019 i, segons les previsions, l’any 2023 arribarà als 16.260 milions d’euros, significant un creixement anual del 2%.

El Personal Care -cosmètics decoratius i productes per a la cura del cos, incloses fragàncies i productes per a l’afaitat- és el segment amb el creixement més dinàmic, amb un valor de volum de mercat de prop de 7.231 milions d’euros (2019). Dins del Personal Care, les dues categories més destacades són els productes per al cuidat corporal i facial, i la de productes capil·lars. Segons IKW (Associació alemanya de cosmètics, articles de tocador, perfumeria i detergents), els principals canals de venda són drogueries amb un 48,1 % de la quota de mercat, seguides de les perfumeries (16,4%) i dels hipermercats (13,3%).

Les farmàcies alemanyes també estan presents al mercat com a punt de venda de productes cosmètics, però com una quota de mercat inferior (9,4%) i molt relacionada amb la compra de tractaments dermocosmètics per a problemes més específics.

La cosmètica on-line és un sector en expansió a Alemanya. Les empreses que vulguin jugar un paper rellevant al mercat, hauran de tenir en compte aquest canal en la seva estratègia. El 2019, el 35% dels consumidors alemanys ja compraven part dels productes relacionats amb la cura personal a través d’internet.

Comments for this post are closed.