29 de juny – Com vendre a l’emarketplace de Hong Kong HKTVMALL

Hong Kong és un interessant mercat de destí per a les exportacions espanyoles en format e-commerce, amb una facturació en 2021 de 7.600 milions de €, aproximadament la quarta part que Espanya, malgrat comptar amb només 7,5 milions d’habitants, i una projecció de creixement en els pròxims anys molt superior a la mitjana global. Es tracta d’un mercat madur, sofisticat i amb alt poder adquisitiu.

HKTVMALL és la plataforma de comerç electrònic B2C líder en el territori d’Hong Kong. El seu catàleg cobreix una àmplia gamma de productes de consum com a alimentació, begudes, cosmètica, cura personal, productes de neteja, moda, parament, joguines, material esportiu o electrònica de consum. En l’actualitat existeixen més de 2.000 referències de producte espanyol a la venda en la plataforma per part d’uns 250 distribuïdors locals

Compta amb una mitjana diària de 49.700 comandes i 24,5 milions de HKD (2,9 milions €) en el primer trimestre de 2022 per part de les seves més de 1,2 milions usuaris únics. Un 22% de la població (20-74 anys) ha realitzat compres en HKTVMALL en 2021. La plataforma espera un creixement de la seva facturació per a 2022 superior al 20%.

HKTVMALL ha llançat un nou programa d’atracció de proveïdors estrangers amb la finalitat que aquests puguin presentar els seus productes en el mercat hongkonés en la modalitat crossborder e-commerce, que implica que l’exportador gestioni la logística de les comandes directament fins al client final.

L’activitat va dirigida exclusivament a empreses espanyoles interessades en la internacionalització dels seus productes i serveis.

– Existeix una restricció quant a la mena de productes que poden utilitzar el programa Overseas Merchant, per qüestions logístiques. No podrien participar empreses d’aliments refrigerats o congelats (encara que sí els de temperatura ambient), tampoc líquids com a begudes i perfums (encara que productes de cosmètica, com a cremes, sí que podrien)

Comments for this post are closed.