Alerta a la indústria de proveïdors d’automoció davant la manca de productes i l’encariment de les matèries primeres

La manca de certs components és un problema real i greu que està afectant a tota la cadena de valor del sector.

Dues problemàtiques importants estan afectant en gran manera a la indústria d’automoció com són la manca d’alguns productes claus per a la fabricació dels components i sistemes dels vehicles i el substancial increment del preu de les matèries primeres.

Entre gener i finals de maig es van deixar de produir a Espanya 231.679 vehicles per falta de xips, amb el consegüent impacte en la cancel·lació del subministrament de la resta de components d’aquests vehicles. Aquesta situació pot perllongar-se  fins a principis de 2022.

A aquesta problemàtica, s’afegeix l’increment del preu de gran quantitat de matèries primeres com metalls ferris i no ferris, materials polimèrics, productes químics, entre moltes altres. En el cas de l’acer, s’ha multiplicat fins a per cinc el seu preu l’any 2021. L’augment de preu del petroli també ha suposat un encariment de tots els materials plàstics, així com dels costos energètic i logístics. El cost dels nòlits marítims s’ha multiplicat per 5 i, fins i tot arriben,  a subhastar-se per l’ escassetat de contenidors.

Comments for this post are closed.