Calvet pren possessió del càrrec de president de Port de Barcelona

El exconseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha estat el triat per l’executiu català per a prendre el relleu a Mercè Conesa, que ha ocupat el càrrec durant els últims tres anys.

Calvet assumeix aquest nou repte professional després de quedar apartat del Consell Executiu del nou govern d’ERC i Junts per Catalunya. Fins a l’últim moment va estar en les travesses per a revalidar la cartera de Territori i Sostenibilitat, però finalment aquest departament l’ha acabat assumint el vicepresident Puigneró, que ha unit les infraestructures a l’àmbit de les polítiques digitals. En els últims dies havien sonat per a la presidència del port perfilis tan variats com Meritxell Budó o Miquel Buch, que aquesta mateixa setmana va ser nomenat president de Infraestructures de Catalunya.

Ports de l’Estat ha donat el vistiplau al relleu en un càrrec que formalment depèn del Govern central, encara que la Generalitat disposa històricament de la potestat del seu nomenament. El procediment i el destí és ben conegut per Calvet, ja que la relació amb el port ha estat constant durant els tres anys que ha estat en la Conselleria de Territori. Una de les lleis que es van aprovar durant el seu mandat va ser precisament la llei de ports catalana, en la qual s’estableix un nou règim per als 54 ports gestionats per la Generalitat, dels quals queden al marge el de Barcelona i el de Tarragona, situats sota el paraigua de Ports de l’Estat.

Comments for this post are closed.