Creix l’eCommerce d’una manera exponencial

Aquest any, creix la penetració de l’eCommerce d’una manera exponencial, passa de 72% el 2020 a 76% en aquest 2021. La situació provocada pel COVID l’any passat, va derivar en un creixement desmesurat de el sector online. És clar que, després d’un any de pandèmia, els internautes experimenten més que mai la compra en línia. Els hàbits generats durant el confinament han arribat per quedar-se, i en aquesta edició es consolida aquesta tendència de l’any passat.

Aquest creixement implica que a Espanya,  de 33,8M d’habitants d’entre 16 i 70 anys, 25.800.000 ja compra per internet, el que representa un 76% de la població total espanyola d’aquesta franja.

L’increment de penetració ha estat provocat pels més joves. La generació Z (de 16 a 23 anys) i els Millenials (de 24 a 34 anys) són els que augmenten com a usuaris d’ aquest canal fins a un 83% de penetració. Segurament aquest es tracti d’un “miratge”: Ja que per les dades analitzades observem que els més joves no solament compren per a ells, sinó també per a la resta de la família (pares, avis …) i  d’aquí ve l’increment exponencial d’aquesta franja d’edat en l’últim any. Els altres trams d’edat es mantenen molt constants.

En general podem afirmar que la freqüència i la despesa per acte de compra segueix augmentant des 2019. Els compradors en línia compren 3,8 vegades més aquest 2021 (3,5 el 2020 i 3 el 2019). La despesa mitjana per acte de compra també augmenta, arribant a un valor mitjà de 89 € (68 € el 2020 i 64 € en 2019).

Ja vèiem el passat 2020, com a conseqüència de l’COVID-19, que les categories més comprades van ser: Entreteniment i cultura, tecnologia i comunicació i alimentació. Aquest any tecnologia / comunicació figuren en el primer lloc.

Guanyen intensitat productes per a mòbil o tablet, especialment entre els joves, generació Z i Millenials (juntament amb el contingut digital). En general el perfil sènior es resisteix a comprar des de smarthphone, ja que considera que es veu molt millor des de dispositius d’escriptori i el procés de compra li resulta més fàcil.

La conveniència (facilitat i practicitat / comoditat, estalviar temps i lliurament ràpid …) és el factor més important per als digital shoppers. En segon lloc valoren que hi hagi la disponibilitat d’un ampli catàleg, i el preu el segueix de prop: Les ofertes i promocions exclusives tenen un gran efecte en els compradors a l’hora d’adquirir un producte o servei en un eCommerce.

El comprador en línia cada vegada dona més importància a la immediatesa, vol terminis d’enviament curts, menors a tres dies.

Tot i que els consumidors continuen utilitzant l’ordinador com a dispositiu principal per realitzar les seves compres en línia, el mòbil continua amb la tendència a l’alça que va iniciar el 2019 (53% el 2019, 55% el 2020 i 59% el 2021). Clarament, la pujada del smartphone és gràcies als joves, que compren i gasten més que la mitjana de compradors. El dispositiu mòbil es fa servir actualment tant per anar a comprar via App com via web, gràcies al fet que la majoria de les webs ja estan adaptades per a smartphone.

Font: ICEX

Comments for this post are closed.