Del 14 al 17 de setembre: El que no et pots perdre de la Fira Expoquimia

Del 14 al 17 de setembre tindrà lloc Expoquimia, el punt de trobada del sector químic internacional. En aquest marc, també s’hi celebraran Equiplast (plàstic i cautxú), Eurosurfas (tractament de superfícies) i Industry (transformació digital de la indústria manufacturera).

El contingut d’Expoquimia d’enguany versarà principalment sobre els tres eixos més rellevants en la transformació del sector químic: 

  • Transferència tecnològica
  • Economia circular
  • Digitalització

ACCIÓ està present a la fira EXPOQUIMIA amb un punt de trobada físic per atendre les empreses del sector i també hi participa mitjançant diferents sessions, amb la finalitat d’aportar coneixement i facilitar la connexió entre els diferents agents de l’entorn de la química.

El marc d’aquesta Fira ACCIÓ organitza les següents activitats: 

Oferta tech de l’ecosistema tecnològic català

Dimarts 14 i divendres, 17 de setembre. De 10.30 h a 12.00 h

Es faran dues sessions del mateix format en què els centres TECNIO i els centres Cerca de la Generalitat presentaran experiències, tecnologies o tendències potencialment transferibles a les empreses. Un moderador de la unitat de transferència tecnològica d’ACCIÓ, donarà pas a la presentació d’entre 6 i 7 experiències, tecnologies i tendències inspiradores per a les empreses. Cada presentació tindrà una durada de 10 minuts i un espai final de preguntes.

Marketplace de solucions d’Indústria 4.0 per als sectors de la química, plàstics i farmàcia

Data: Dimecres, 15 de setembre. De 10.30 h a 12.00 h

Workshops de solucions d’Indústria 4.0 on, en una sola sessió, es presenten diferents solucions reals sobre l’àmbit de la Indústria 4.0 aplicades als sectors de la química, plàstics i farmàcia. Solucions que ja estan disponibles avui en dia a Catalunya, especialment en pimes, i relacionades principalment amb els següents àmbits:

  • Serveis de consultoria en estratègia de transformació digital, metodologies d’optimització i digitalització de processos
  • Solucions d’automatització, sensorització i digitalització de processos de monitoratge i control
  • Solucions de robotització industrial, robòtica col·laborativa o autònoma
  • Solucions d’intel·ligència artificial i data analytics per a la millora en la presa de decisions

Al final de les presentacions, es dedicarà una hora a les trobades entre les empreses assistents i els proveïdors que han presentat les seves solucions, amb l’objectiu de resoldre dubtes i estudiar la viabilitat i la implementació de la oferta.

Dijous, 16 de setembre. De 10.30 h a 12.00 h

Títol sessió: Protegir i defensar la nostra innovació. Del marcatge a la marca i a la patent

Sessió tècnica en què es tractaran aspectes generals i també específics de com gestionar la propietat industrial i intel·lectual de les innovacions. Els principals eixos seran la importància de la protecció dels drets de la propietat intel·lectual i la defensa de les inversions fetes en innovació.

Tots aquests actes tindran lloc de forma presencial al recinte de Fira Gran Via de l’Hospitalet, a la Tech Transfer Area. Amb l’entrada a la fira es té accés lliure a les quatre sessions.

Registra’t aquí per aconseguir la teva entrada gratuïta al Marketplace de solucions d’Indústria 4.0

Comments for this post are closed.