El consum de verdures congelades i en conserva experimenta un creixement rècord a França

El consum de verdures congelades i en conserva ha experimentat un progrés rècord en 2020 a França. Els mesos de confinament han contribuït en gran manera a aquest augment, però no són l’única causa. Els professionals del sector creuen en una evolució dels hàbits de consum de verdures dels francesos.

Segons publica Els Echos, mai abans els francesos havien consumit tantes verdures congelades i en conserva. Dades de l’institut d’estudis Kantar revelen que aquestes constitueixen actualment un terç del total de les verdures venudes a França. En 2020, s’ha registrat un augment de volum del 8,5% en verdures congelades i del 7,7% en verdures en conserva. La passada primavera, les vendes van augmentar en un 31% i un 28%, respectivament.

Un estudi de l’Institut de ciència i anàlisi del consumidor (CSA, per les seves sigles en anglès) mostra que les verdures congelades i en conserva han entrat en els hàbits de consum de les llars franceses. Un de cada dues llars consumeix verdures congelades o en conserva almenys una vegada a la setmana. Això es deu a diverses raons: el preu, la facilitat de conservació i durabilitat i l’origen nacional. A més, un factor determinant és la presa de consciència de la importància nutricional de les verdures. El 85% dels francesos manifesten la seva intenció de mantenir o augmentar el seu consum de verdures congelades i el 77% d’ells, de verdures en conserva.

Les verdures més populars varien depenent de si estan congelades o en conserva. En el primer cas, destaquen els espinacs i la coliflor, mentre que, en el segon, són els fesols tendres i els pèsols les verdures més demandades pel consumidor francès.

Font: El Exportador

Comments for this post are closed.