Els EUA imposen nous controls d’exportació a la Xina

El 7 d’octubre de 2022, l’Oficina d’Indústria i Seguretat (BIS) del Departament de Comerç dels Estats Units va anunciar la implementació de nous controls d’exportació d’articles de computació avançada i fabricació de semiconductors a la República Popular de la Xina (RPC). “Aquestes actualitzacions restringiran la capacitat de la República Popular de la Xina (RPC) per a comprar i fabricar uns certs xips d’alta gamma utilitzats en aplicacions militars i es basaran en polítiques anteriors, accions específiques de la companyia i menys accions reguladores, legals i de compliment públiques preses per BIS”.

S’han introduït dos tipus de mesures. D’una banda, s’amplia la llista de productes sotmesos a control i els requeriments per a l’obtenció de llicències, al mateix temps que es restringeix que persones jurídiques i físiques dels Estats Units prestin el seu suport a entitats xineses. Es posa en marxa un mecanisme de llicències temporals per a minimitzar l’impacte d’aquesta nova mesura en el normal funcionament de les cadenes de subministrament. Es pot accedir al text per mitjà del següent enllaç.

D’altra banda, s’afegeixen 31 noves entitats a la llista d’aquells als quals no es poden exportar aquests productes i, d’altra banda, s’aixeca la prohibició a 9 entitats.

Més informació al següent enllaç.

Comments for this post are closed.