Espanya ha perdut 235 milions en dos mesos per l’enfrontament amb Algèria

Ja fa temps que no se’n parla però el balanç de l’enfrontament entre Algèria i Espanya és desastrós per Espanya: en només  els dos primers mesos d’un enfrontament, que encara dura, Espanya va perdre 235 milions d’€.

El bloqueig comercial algerià és degut l’acostament cap al Marroc del Govern de Pedro Sánchez  pel que fa  la seva polèmica entre aquest pais i Algèria  pel Sàhara Occidental. Fruit d’aquest posicionament, el Govern d’Algèria va trencar el tractat d’amistat i cooperació amb Espanya i això ha afectat el comerç marítim i les transaccions bancàries, encara que el subministrament de gas s’hagi mantingut.

França i Itàlia han tret partit d’aquesta situació, millorant posicions com a proveïdors d’Algèria donat que estan les comandes que les empreses espanyoles ja no poden subministrar.

Fa quatre mesos que va esclatar la crisi diplomàtica entre Madrid i Alger. Els sectors més castigats pel bloqueig comercial fins ara han estat les indústries de la ceràmica i la carn, mentre que les importacions  de gas i el petroli procedent d’Algèria.

Comments for this post are closed.