Europa i Amèrica es tanquen davant l’amenaça de la variant ‘Ómicron’ i prohibeixen vols a Sud-àfrica

Els països de la Unió Europea prohibeixen els vols amb sortida o destí a Sud-àfrica i altres sis països africans per por al fet que la nova variant de coronavirus B.1.1.529 es propagui.

Austràlia, el Brasil, Mèxic, República Dominicana, Guatemala i Turquia s’uneixen als països de la Unió Europea que van prohibir aquest divendres els vols amb sortida o destí a Sud-àfrica i altres sis països africans com a mesura enfront de la nova variant del coronavirus (coneguda com ‘Nu’), amb la finalitat d’evitar que es propagui. Les restriccions afecten concretament a Sud-àfrica, Botswana, Eswatini, Lesotho, Namíbia, Moçambic i Zimbabwe i s’aplicarà “durant catorze dies”. La decisió es pren després de la reunió que han mantingut els Vint-i-set a primera hora de la tarda d’aquest divendres, i en ella van acordar també que els residents europeus que provinguin d’aquesta zona i que sí que tenen dret a entrar a la UE se sotmetin a test i un període de quarantena.

El Govern dels EUA ha informat que a partir del pròxim dilluns posarà restriccions als viatgers procedents de Sud-àfrica i altres set països pel mateix motiu.

Comments for this post are closed.