ICS2 | Nou Sistema d’informació d’importació a la UE

A partir del 15/3/2021 començarà a aplicar-se el nou sistema d’Informació a la importació, ICS2.

L’ICS2 és un nou sistema d’informació anticipada sobre la càrrega desenvolupat per les duanes de la UE. Mitjançant aquest sistema es recopilaran dades sobre totes les mercaderies que accedeixin a la UE abans de la seva arribada, per motius de seguretat.

Aquest sistema donarà suport a la realització de controls duaners eficaços basats en els riscos, facilitant al mateix temps la lliure circulació del comerç legítim a través de les fronteres exteriors de la UE.

A més, substituirà a l’actual sistema en vigor (ICS). La implantació es farà de forma progressiva i afectarà inicialment al transport postal i aeri i seguirà posteriorment pel transport marítim, carretera i ferrocarril.

Aquest sistema implica que les empreses de transport hagin d’informar de forma exhaustiva i rigorosa dels detalls dels enviaments i per tant les empreses fabricants i exportadores de fora de la UE hauran de facilitar aquesta informació.

En la darrera fase d’implementació, l’obligació d’informació prèvia afectarà no només als operadors de transport sinó també a les empreses destinatàries d’enviaments marítims.

Podeu consultar un resum en el següent enllaç.

Per a informació més detallada podeu consultar aquí.

Comments for this post are closed.