Índia – Unió Europea | Reinici de negociacions comercials

La UE i l’Índia han acordat, el passat 8 de maig, reprendre les negociacions de cara a signar un acord comercial.

De rerefons es troba l’interès entre les dues parts d’estrènyer les relacions econòmiques i contrarestar l’expansió de la influència xinesa. En paral·lel s’iniciaran, a més, converses de cara a arribar a un acord de protecció d’inversió bilateral.

Aquesta iniciativa es va forjar en la cimera virtual UE-Índia celebrada la setmana passada, que va donar lloc a un comunicat conjunt que segons Charles Michel, el President de Consell Europeu, comença a un “nou capítol” en les relacions de la UE amb l’Índia. L’agenda estableix una sèrie d’iniciatives per impulsar els llaços en temes que van des del transport aeri fins als intercanvis d’estudiants.

Tot i l’intens treball entre 2007 i 2013, els esforços anteriors de la UE i l’Índia es van estancar a causa de diferències sobre nombrosos temes que van des del whisky escocès fins a les normes de protecció de dades passant pels serveis professionals i els recanvis per a automòbils. Per aquest motiu s’espera que les negociacions no siguin fàcils i es perllonguin en el temps.

Comments for this post are closed.