Inversions a Catalunya. Components automoció

La multinacional alemanya Freudenberg invertirà 10 milions d’euros per a construir una nova planta de producció de components d’automoció a Parets del Vallès (Barcelona). La notícia ha estat anunciada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el marc de la visita realitzada el passat 16 de març a la seu de Freudenberg a Baden-Württemberg, on, al costat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, es va reunir amb directius de la companyia alemanya.

Freudenberg, que ocupa 47.777 treballadors a nivell internacional i compta amb 5 plantes de producció a Catalunya, començarà pròximament la construcció de la nova fàbrica de Parets del Vallès, que disposarà d’una superfície de 6.500 m². El projecte d’inversió de l’empresa alemanya, que compta amb el suport de ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de les Empreses del Departament de Comerç i Indústria, permetrà a l’empresa augmentar en un 15% la seva producció real de components i sistemes per a dirigir la planta de Parets del Vallès. Les noves instal·lacions, que substituiran a una planta més antiga, estaran altament robotitzades i operaran sense usar combustibles fòssils.

En declaracions als mitjans després de la visita, Pere Aragonès, que va expressar la seva satisfacció per aquesta notícia, des de fa més de mig segle Freudenberg a Catalunya “ha vist el nostre país com un territori on créixer i invertir”. “Aquesta nova planta és un clar exemple del procés de reindustrialització que està promovent el Govern de la Generalitat”, va assegurar.

En aquest sentit, el cap de l’executiu autonòmic va ressaltar que el sector de l’automoció “està passant per una gran transformació” i que aquesta nova planta de Freudenberg, “moderna i robotitzada”, contribuirà a la “transformació verda que s’està impulsant a Catalunya i que passa per abandonar els combustibles fòssils i apostar per la generació d’energia renovable”.

Al final de la visita, Aragonès i Torrent es van reunir amb la directora de Recursos Humans i membre del Consell d’Administració de Freudenberg, Esther Loidl, i amb el representant de l’empresa a Espanya, Jaume Cané, als qui el president va elogiar pel seu “continu suport a Catalunya”.

Font  Cámara Alemana

Comments for this post are closed.