Limitació del preus del gas i de l’electricitat

El BOE va publicar divendres una Ordre de la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que especificarà la data d’aplicació del mecanisme. Serà avui, dimarts 14 de juny, i afectarà la cassació del mercat majorista de l’electricitat que se celebrarà aquest dia per a fixar els preus de demà, dimecres 15 de juny. D’aquesta manera, les companyies elèctriques i la resta d’agents del mercat tenen termini suficient per a presentar les garanties econòmiques que donin suport a  les seves operacions.

La Comissió ha aprovat el mecanisme ibèric tal com està plasmat en el Reial decret llei 10/2022, la convalidació del qual se sotmetrà demà a votació en el Congrés dels Diputats. Durant els seus 12 mesos de vigència rebaixarà les factures de les famílies i les empreses i els protegirà de la volatilitat dels preus del gas en els mercats internacionals.

El mecanisme ibèric és una mesura extraordinària que es justifica per l’escassa interconnexió de la Península Ibèrica amb la resta d’Europa, que suposa un desavantatge per a la seva integració en el mercat europeu. L’acord aconseguit amb la Comissió per a implementar el mecanisme inclou treballar activament per a revertir aquesta situació desfavorable.

Més informació al següent enllaç.

Comments for this post are closed.