Mesures de suport a la internacionalització

Comerç llança la plataforma #JuntosMasLejos per donar suport a la internacionalització de les empreses espanyoles.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha presentat la plataforma #JuntosMasLejos, que engloba per primera vegada tots els serveis i eines de suport a la internacionalització de les empreses espanyoles.

Es tracta d’una iniciativa inclosa en el Pla de Xoc enfront del COVID-19 en suport a la internacionalització que es va posar en marxa des de l’inici de la pandèmia per a mantenir el teixit exportador espanyol.

A través d’un punt d’accés únic, la plataforma #JuntosMasLejos neix amb vocació de ser un espai informatiu, formatiu i col·laboratiu per a facilitar a les empreses espanyoles totes les eines per a donar-los suport en els seus processos d’internacionalització: assessorament, suport financer, ajudes i subvencions, promoció comercial o mesures per a la digitalització, entre altres.

La ministra ha destacat que aquesta plataforma ofereix complementarietat i col·laboració entre els diferents organismes i agents implicats en el suport a la internacionalització. “L’eina és una iniciativa conjunta del ICEX, CEOE i Cambra de Comerç d’Espanya, clar exemple de l’excel·lent col·laboració públic-privada entre les tres institucions, amb la finalitat de donar suport a la internacionalització de l’economia espanyola”.

Reyes Maroto ha detallat que el conjunt de mesures del Pla de xoc enfront de la COVID ha mobilitzat 2.643 milions d’euros. A més, ha recordat els instruments de suport financer a la internacionalització: incrementat els fons disponibles per a les operacions d’exportació i inversió de Pimes en ampliar la dotació de la Línia FIEM PIME, que passa de 50 milions a 150 milions d’euros; la línia CESCE COVID amb un import global de 2.000 milions d’euros destinats a assegurar el finançament bancari a empreses exportadores afectades per la pandèmia, i incrementada fins als 500 milions per a la línia per a Pimes i empreses no cotitzades; o el nou mecanisme ‘fast track’ llançat per COFIDES, dirigit a l’aprovació d’ajornaments de quotes de deutes d’empreses afectades per la crisi.

Més informació

Comments for this post are closed.