EL NOU IVA A LA XINA

L’1 de Maig de 2016 va entrar en vigor la nova regulació del IVA a la Xina que substituirà l’impost sobre els negocis (Business Tax). El canvi en la normativa d’aquest impost consisteix en fer-lo extensiu a sectors com ara el financer, l’immobiliari, l’assegurador i bens i servies de consum. L’avantatge del nou impost per a les empreses és que es permetrà la deducció de les quotes suportades.

A diferència d’altres països que han incorporat l’IVA en el seu marc impositiu (més de 160 països actualment), en el cas de la Xina, es gravaran els serveis financers i les assegurances, així com les transaccions de bens immobles entre particulars.

Aquest IVA substituirà l’impost sobre els negocis (Business Tax).

L’avantatge del nou impost per a les empreses és que es permetrà la deducció de les quotes suportades (el que no passava amb a l’anterior impost).

Aquesta reforma s’emmarca en un pla del govern per modernitzar el teixit empresarial de la Xina. Passant d’un model basat en l’activitat industrial a un model en què els serveis tinguin més pes en l’ activitat econòmica d’aquest gran mercat.

Les empresa que estan treballant a la Xina hauran de tenir en compte aquesta nova circumstància i estudiar quin impacte tindrà per a elles, revisar les seves operatives comercials i els contractes amb clients i distribuïdors que puguin quedar afectades pel nou impost.

Comments for this post are closed.