Nou procediment per les exportacions a Egipte

El Advance Càrrec Information System (ACI) en vigor per a les importacions a Egipte des de l’1 d’Octubre és un nou sistema de control per part de les duanes egípcies, de les importacions de mercaderies.

L’exportador s’ha de registrar en el sistema NAFEZA i enviar els documents (factura comercial, BL) a l’importador  través d’un sistema de block-*chain (CargoX), especialment dissenyat per la seva seguretat, de manera que la documentació pugui ser presentada electrònicament 48h abans de la sortida del vaixell.

En la pàgina web del NAFEZA, posada en marxa pel govern egipci, estan tots els detalls perquè importadors i exportadors es donin d’alta.

Aquest sistema pretén protegir els ciutadans egipcis de béns no identificats o béns d’origen no identificat, reduir el temps de despatx t i, per tant, el cost de despatx  de mercaderies i utilitzar dades i documents electrònics, prescindint dels documents en paper.

Què han de fer les empreses espanyoles que vulguin exportar a Egipte?

L’empresa importadora egípcia s’haurà de registrar en el portal en línia nafeza.gov.eg i haurà d’obtenir el pad de signatura electrònica de les autoritats competents per a accedir-hi.

L’empresa importadora crea un compte propi en la qual ha d’identificar a tots els seus proveïdors (entre ells a les empreses espanyoles exportadores).

Per a cada enviament que hagi  de rebre, l’empresa importadora sol·licitarà un número ACID (Advance Càrrec Information Declaration), que facilitarà a l’empresa espanyola exportadora perquè aquesta  ho indiqui en tota la documentació (comercial i de transport).

L’empresa espanyola exportadora enviarà les dades i documents de la càrrega (factura comercial i coneixement d’embarcament final o inicial) abans de l’enviament pujant-los a la la plataforma de blockchain Càrrec X (https://cargox.digital ) amb el número ACID que l’importador li ha subministrat i que ha de constar en tots els documents.

En cas que la càrrega arribi a Egipte i no consti el número ACID en la documentació, la mercaderia serà retornada a origen i l’empresa espanyola exportadora haurà d’assumir els costos que s’originin.

Aquest procediment té un  cost per l’empresa espanyola  de 50 USD per cada exportació.

Comments for this post are closed.