Nou tractat de lliure comerç entre la UE i el Vietnam

L’entrada en vigor el passat 1 d’agost de l’Acord de Lliure Comerç entre la UE i el Vietnam ha suposat un aspecte clau  en l’enfortiment de les relacions econòmiques bilaterals de la UE amb una de les economies més dinàmiques de l’ASEAN.

El Tractat de Lliure Comerç (TLC) implica l’eliminació immediata del 65% dels aranzels sobre les exportacions de la UE al Vietnam i del 71% dels drets d’aquest tipus per a les importacions de la UE procedents d’aquest país asiàtic.

El desmantellament de les taxes aranzelàries per a la resta de productes s’anirà produint de manera gradual en un període de fins a set anys per als productes vietnamites i de fins a 10 anys per als europeus, segons un esquema que es pot consultar en el propi acord.

El tractat permet, per tant, a les empreses catalanes exportar amb menors aranzels i més facilitats a Vietnam. S’hauran de donar d’alta prèviament en el Registre REX.

Aquest acord suposa una millora molt important de la competitivitat dels productes europeus enfront dels procedents del Japó, Corea o els Estats Units i permet a les empreses implantades al Vietnam l’exportació molt més competitiva a Europa.

Les exportacions catalanes al Vietnam consisteixen, majoritàriament, en productes tecnològics com:  maquinària  i equips elèctrics, vehicles  i productes farmacèutics mentre que Vietnam ens ven, principalment, calçat, tèxtil, mobles, productes electrònics de menor valor afegit i alimentació.

És un bon moment perquè les empreses catalanes es plantegin l’expansió de les seves exportacions al Vietnam doncs es preveu que en els propers mesos aquest mercat representarà una bona oportunitat de negoci.

Comments for this post are closed.