Prodeca presenta el calendari d’actuacions del 2022

Aquest 2022, des de Prodeca recupera la presencialitat en moltes de les trobades empresarials, però mantenim el format virtual que ens permeten connectar més fàcilment les empreses i productors catalans amb potencials clients, distribuïdors i importadors.

Fires internacionals

El 2021 va ser l’any de la recuperació de la presencialitat a les fires internacionals, i la consolidació ha d’arribar l’any 2022. Per aquest motiu, des de Prodeca acompanyen  a les empreses catalanes a les principals fires internacionals agroalimentàries d’arreu del món amb la marca agroalimentària ‘Catalunya, on el menjar és cultura’. La primera cita la tenim a Colònia, amb la participació a ISM, la fira especialitzada en Fine Food més important d’Europa, el mes de gener. També acompanyarem els productors agroalimentaris catalans amb certificat en Halal a la fira Gulfood , del mes de febrer, i a les empreses especialitzades en producte ecològic a la Biofach.

El sector vitivinícola català tindrà diverses cites firals internacionals: el febrer a la Barcelona Wine Week, el març a la Prowein de Dusseldorf (que torna després de la cancel·lació de l’edició del 2020), el setembre a la Prowine Asia-Singapore i la Prowine Sao Paulo i al novembre a la Prowine Shanghai i la Raw Wine a Berlin. 

Barcelona recupera el seu paper com a epicentre firal agroalimentari amb la recuperació el mes d’abril de l’Alimentaria i el Seafood, és el principal esdeveniment comercial del sector del peix i marisc del món que se celebra per primera vegada a casa nostra: ambdós certàmens van posposar les edicions del 2021 per culpa de la pandèmia.

El sector de la fruita català estarà present a la Fruit Logistica, a l’abril a Berlin, i a la Fruit Attraction, a principis d’octubre a Madrid. Per últim, acompanyarem a les empreses càrniques catalanes tant a Saló Intercarn, dins la fira Alimentària i a la SIAL de Paris, a l’octubre, que comptarà també amb una edició dedicada al multiproducte.

Es mantenen els formats virtuals en les actuacions de promoció internacional

Una de les apostes de Prodeca l’any 2021 va ser l’execució de les trobades virtuals empresarials ‘eBusiness’, en els seus dos formats: ‘eBusiness With’, reunions amb cadenes de supermercats de mercats estratègics, i ‘eBusiness Focus’, reunions amb importadors i distribuïdors d’un mercat en concret. El primer ‘eBusiness With’ es realitzarà  el mes de març amb empreses d’Alemanya, a l’abril amb empreses de Mèxic. El mes de maig es duran a terme  tres ‘eBusiness With’, amb cadenes de supermercats d’Àfrica, Amèrica Llatina i Orient Mitjà, i un ‘eBusiness focus CEI’, amb importadors de països de la confederació les exrepúbliques soviètiques de la Unió Soviètica. El mes de juny està previst dos ‘eBusiness With’, un amb responsables de supermercats de Corea del Sud i un altre amb empreses de la Xina. El darrer està previst al setembre amb la celebració d’un ‘eBusiness Focus Bèlgica i UK’ especialitzat en el sector de la fruita.

Ebusiness korea

Les trobades amb importadors es complementa amb formats presencials més convencionals, com els viatges empresarials (s’ha previst un Mèxic i un altre a Àfrica) i les trobades empresarials B2B, com el Showroom del vi català que es celebraran  a Londres a principis de febrer o l’organització de la Catalan Wines, a Mèxic a l’octubre.

El 2022, i després d’un parell d’anys sense aquest tipus d’actuacions, es recuperen els Business Fòrum, les trobades B2B de compradors de mercats estratègics local i internacional que es desplacen a Catalunya per reunir-se durant un parell de dies amb empreses catalanes d’un sector específic. Els mesos de juny o juliol celebrarem el Wine Business Forum, a mitjans de setembre el Fine Food Business Food i el novembre amb el Business Forum Olive Oil a Lleida.

Business Forum

Per últim, per al exercici 2022 es mantenen les actuacions de promoció internacional en format master class o tastos arreu del món: presentació de productes amb tastos dirigits per professionals i adreçats a compradors. Durant el 2022 estan previstes una desena de Master Tast i promocions comercials a Mèxic, Estats Units, Singapur, Japó, Alemanya o Dubai, entre d’altres, així com la represa del projecte Catalan Breakfast als Emirats Àrabs, Colòmbia, Mèxic, Perú i l’Aràbia Saudita i la participació en esdeveniments com la Berlin Food Week o la Mostra de vins i caves de Catalunya.

Consulta el calendari d’actuacions de Prodeca

Comments for this post are closed.