Reactivació del comerç mundial

D’acord a les dades publicades per la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD), els intercanvis de béns en el primer trimestre del 2021 van superar els nivells anteriors a la pandèmia.

En concret, durant els tres primers mesos de l’any el comerç mundial va augmentar un 4% en comparació amb el trimestre anterior i un 10% en termes interanuals, un creixement superior a l’esperat.

Per posar-ho en perspectiva, després de la crisi financera de 2008-2009, el comerç mundial va trigar 13 trimestres a recuperar els nivells previs.

La regió d’Àsia oriental ha liderat els intercanvis comercials, en bona mesura gràcies a el dinamisme de la Xina. Les exportacions i les importacions del gegant asiàtic es van situar en el primer trimestre un 25% i un 20% per sobre dels valors de 2019. La vertiginosa recuperació de l’activitat comercial contrasta amb el discret comportament dels intercanvis de serveis, afectat pels limitacions en la mobilitat, encara vigents, en un bon nombre de països.

Comments for this post are closed.