Registre d’exportadors (REX)

El Sistema de Registre d’Exportadors (sistema REX) és un sistema de justificació de l’origen preferencial de les mercaderies per al seu comerç internacional (exportació i/o importació). El sistema REX simplifica els tràmits d’exportació en permetre a l’exportador registrat l’auto-certificació de l’origen preferencial de la mercaderia que exporta mitjançant la inclusió d’una declaració específica (l’anomenada comunicació sobre l’origen) en la factura o qualsevol altre document comercial relacionat amb l’enviament.

En el marc d’aquest sistema, per a poder fer una comunicació sobre l’origen, l’empresa haurà d’estar registrada  en una base de dades gestionada hisenda , convertint-se així en “exportador registrat“.

El sistema REX reemplaçarà progressiva i completament l’actual sistema de proves d’origen basat en certificats d’origen (EUR-1, Form A) i les  declaracions d’origen “en factura” realitzades sota unes certes condicions per operadors econòmics (exportador autoritzat “a l’efecte d’origen” o exportacions de valor inferior a 6.000 euros).

Comments for this post are closed.