Requisits per viatjar un cop vacunats de COVID

Amb caràcter general, es considera completa la pauta de vacunació de les persones que hagin rebut dues dosis de la vacuna Pfizer, Moderna, AstraZeneca o una dosi de la vacuna Janssen. No obstant això, l’algoritme de vacunació contra la Covid-19, elaborat pel Departament de Salut, estableix que aquelles persones de ≤65 anys, amb antecedents d’infecció que hagin superat la malaltia, se’ls administrarà una única dosi de la vacuna.

En l’actualitat, hi ha determinats països (*) que no consideren com a pauta completa l’haver passat el Covid-19 i haver rebut una dosi de la vacuna i aquesta circumstància, pot provocar que les persones treballadores desplaçades amb antecedents d’infecció, es puguin trobar amb dificultats per acreditar, en el país de destinació, que han completat la pauta de vacunació.

Davant aquesta circumstància, Foment del Treball ha establert un acord amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya perquè totes les empreses  que estiguin interessades, puguin vacunar a les persones treballadores que es trobin en les circumstàncies esmentades anteriorment i que requereixin d’una segona dosi per poder desenvolupar la seva activitat professional a l’estranger.

Les empreses interessades hauran de redactar una carta de sol·licitud d’administració de la 2a dosi de la vacuna contra la Covid-19, amb la finalitat d’acreditar les circumstàncies que ho motiven. La persona treballadora haurà de presentar la carta de sol·licitud en el centre de vacunació massiva establert per a cadascuna de les províncies catalanes:

•    Província de Barcelona: Fira de Barcelona. Avinguda Rius i Taulet, 12
•    Província de Girona: Palau Firal de Girona. Passeig de la Devesa, 34
•    Província de Lleida: Pavelló Onze de Setembre. Passeig 11 de setembre, 12
•    Província de Tarragona: Palau d’Esports de Catalunya. Carrer del Riu Siurana s/n

Per descarregar la carta cliqueu aquí.


(*) Lituània, Malta, Bulgària, Bèlgica, Finlàndia, Grècia, Polònia, Romania, Regne Unit, Xina, Canadà, Colòmbia i Xile, són països que estableixen restriccions d’accés i de mobilitat a les persones que no hagin rebut la pauta completa de vacunació segons les seves recomanacions (en les que no s’inclou haver passat la malaltia i tenir només una dosi de la vacuna). Els esmentats països han de considerar-se un llistat no exhaustiu, l’enumeració està en contínua revisió en funció de l’evolució i nova informació que es disposi de la infecció pel coronavirus.

Comments for this post are closed.