Resultats de la setena ronda de contactes UE-Regne Unit per l’acord BREXIT 17 al 21 d’agost.

Després de diverses sessions entre els dos equips negociadors, s’ha celebrat a Brussel·les, durant la setmana del 17 al 21 d’agost, la setena ronda de negociacions sobre la relació futura entre la Unió Europea i el Regne Unit. 

La sensació que ha deixat aquesta ronda és la d’una manca total de progrés que,  segons el representant de la UE Michael Barnier es deu  la falta de voluntat real de Londres per a arribar a un pacte que pugui satisfer als Vint-i-set. Un dels assumptes que ara mateix resulten més conflictius  és el de la futura relació comercial.

Els socis comunitaris exigeixen garanties que les noves normes i estàndard que s’aplicaran al Regne Unit no distorsionaran la relació comercial amb la UE protagonitzant una competència deslleial contra les empreses europees. En altres àrees de discrepància com el paper del Tribunal de Justícia de la UE, la cooperació policial i judicial, la mobilitat i coordinació de la Seguretat Social,  l’autonomia legislativa del Regne Unit i la pesca tampoc hi ha hagut avenços.

La propera ronda es celebrarà a Londres del 7 a l’11 de setembre.

Comments for this post are closed.