Rússia / Unió Europea, les empreses russes temen a Brussel·les

Les companyies russes es preparen per fer front a el nou gravamen climàtic que ha proposat Brussel·les.

El conegut com a mecanisme d’ajust en frontera per emissions de carboni elevarà el preu de les importacions procedents dels països que, com Rússia, no tinguin polítiques climàtiques ambicioses per lluitar contra el canvi climàtic.

Les estimacions del cost d’aquest nou impost varien d’entre els 2.500 a 3.000 mill. $ a l’any, d’acord amb el Ministeri de Recursos Naturals rus. Inicialment, el nou gravamen estarà dirigit a un nombre limitat d’importacions que inclouen les de ferro, acer, ciment i els fertilitzants. L’objectiu és igualar el preu d’aquestes importacions a què tindrien si s’haguessin fabricat en la Unió, on aquest tipus d’indústries ha de fer front a una política climàtica més severa i, per tant, costos de producció més elevats.

Evidentment, aquest nou gravamen s’aplicarà a tots els països que comercien amb la UE, però Rússia és el país més afectat ja que és, també, el principal proveïdor de béns intensius en carboni. Moscou, la meta de reducció d’emissions se situa en el 70% del nivell del 1990 (el que, a la pràctica, permet continuar augmentant les emissions) ja ha acusat a Brussel·les de dur a terme pràctiques proteccionistes.

Comments for this post are closed.