Servei d’assistència per a la diligència deguda

La Comissió Europea ha posat en marxa el servei d’assistència per a la diligència deguda i l’«instrument de sancions», l’objectiu de les quals és fer costat als agents econòmics, i en particular a les petites i mitjanes empreses (pimes), interessats a fer negocis legítims amb l’Iran. Totes dues plataformes en línia són gratuïtes.

El servei d’assistència per a la diligència deguda ofereix suport concret i adaptat a les pimes de la UE mitjançant la diligència deguda i, per tant, la comprovació de si determinats projectes empresarials compleixen les sancions de la UE. D’aquesta manera, la plataforma té per objecte animar a les pimes de la UE a emprendre negocis legítims amb l’Iran i oferir garanties a altres parts interessades, com els bancs europeus. El servei d’assistència també publicarà guies, organitzarà cursos de formació i seminaris web, i donarà suport a la celebració d’actes de trobada d’empreses.

L’instrument de sancions es basa en un qüestionari interactiu fàcil d’utilitzar. Proporciona a les pimes de la UE orientacions generals i no vinculants sobre si els seus projectes empresarials podrien estar subjectes a sancions de la UE en relació amb l’Iran

D’acord amb el Pla d’Acció Integral Conjunt (PAIC), la UE va aixecar totes les seves sancions econòmiques i financeres imposades a causa del programa nuclear iranià. No obstant això, ja que continua existint una sèrie de restriccions de la UE aplicables a l’Iran, les dues plataformes en línia tenen per objecte ajudar als agents econòmics en fer negocis amb aquest país. Així doncs, aquestes plataformes subratllen el compromís constant de la UE amb l’aplicació plena i efectiva del PAIC.

Més informació

Comments for this post are closed.