Serveis d’ACCIÓ: Forma part d’un clúster

4 motius per formar part d’un clúster

Els clústers són finestres obertes al creixement, a la definició de noves estratègies empresarials guanyadores o a la creació de valor a la societat.

A través dels 24 clústers acreditats d’ACCIÓ, que agrupen més de 2.300 empreses, tindràs accés al coneixement, l’acompanyament i la col·laboració per créixer de manera sostenible.

Formar part d’un clúster vol dir que els teus companys de viatge són pimes, startups, multinacionals o universitats que treballen en un bon grapat d’àmbits econòmics: l’alimentació, l’aigua i l’energia, la mobilitat o la indústria manufacturera, entre d’altres.

Quins són els motius principals per formar-ne part?

  • Reforça la teva estratègia: Defineix la millor estratègia per guanyar competitivitat. Un clúster és l’espai on conèixer estratègies guanyadores o aprendre d’altres experiències empresarials. Si t’ho vas perdre, recupera la darrera Jornada de canvi estratègic amb els casos de Curtidos Badia, Kave i Voxel.
  • Genera valor compartit: Més enllà dels criteris econòmics, avui ja és imprescindible que les empreses incorporin una visió social i ambiental en la seva estratègia. Per afrontar els nous reptes, Catalunya és pionera treballant el valor compartit entre les empreses d’un clúster i ajudant-les a implementar les eines B Corp. Descobreix el cas de Original Buff.
  • Innova de forma sistemàtica: els clústers activen més de 150 projectes col·lectius cada any dirigits a fomentar la innovació de manera col·lectiva i ajudar a les empreses a compartir risc.
  • Internacionalitza’t i capta talent: els clústers són grans impulsors de projectes internacionals, facilitant l’accés a programes europeus. A més, també són l’empenta que necessites per potenciar el talent amb iniciatives com la Beauty Business School, del Beauty Clúster Barcelona; o la Setmana del talent audiovisual del Clúster Audiovisual de Catalunya, entre d’altres.

Vols trobar el treu clúster? Cliqueu al següent enllaç per trobar més informació

Comments for this post are closed.