BRÈXIT: Preguntes freqüents

Si la teva empresa té relacions amb el Regne Unit, ja siguin directes o indirectes, l’acord final del Brèxit pot generar moltes incerteses. Et responem les preguntes freqüents que et pots fer sobre duanes, logística, marc legal o fiscalitat.

Context del Brèxit

Quin és el resultat de les negociacions?

El 24/12/2020 la Unió Europea i el Regne Unit van arribar a un principi d’Acord Comercial i de Cooperació per governar les seves relacions, ara que el Regne Unit ha abandonat de forma efectiva la UE.

La falta de temps per ratificar l’acord abans no finalitzés el període de transició el 31/12/2020 ha fet que ambdues parts n’acordessin l’aplicació de forma provisional a partir de l’1/1/2021. D’aquesta manera, el Parlament Europeu dels 27 disposa de temps fins al 28/2/2020 per ratificar i signar l’acord.

El nou Acord de Cooperació i Comerç UE-Regne Unit no coincidirà en cap cas amb el nivell de cooperació que existia mentre el Regne Unit era membre de la UE, però va molt més enllà dels tradicionals acords de lliure comerç i proporciona una base sòlida per preservar la llarga relació d’amistat i cooperació per seguir endavant.

Llegeix l’article

Comments for this post are closed.